سولفور سدیم

سولفور سدیم

سولفور سدیم یا ترکیب سولفید سدیم، نوعی نمک معدنی است که از به هم پیوستن 2 اتم سدیم و یک اتم گوگرد تشکیل می شود. به طور معمول، تعداد 9 مولکول آب در ساختار مولکولی این ترکیب وجود دارد به همین دلیل این نمک، در آب حل می شود. محلول شامل نمک سولفید سدیم خاصیت قلیایی دارد؛ در صورتی که این ترکیب در مجاورت رطوبت هوا قرار بگیرد، مولکول های آب از ساختار آن خارج می شوند و جامد باقی مانده، بویی شبیه به تخم مرغ فاسد تولید می کند.




سولفور سدیم در دو نوع گرید صنعتی و آزمایشگاهی تولید می شود؛ تعداد مولکول های آب در این ترکیب موجب تغییر در وزن مولکولی کل آن می شود؛ به طور مثال، هنگامی که 3 مولکول آب در کنار ساختار سولفید سدیم قرار گیرد، درصد وزنی آن با عدد 60% وزنی مشخص می شود.<br>

مشخصات فیزیکی و شیمیایی سولفور سدیم و کاربردهای آن

سولفور سدیم، جامد زرد رنگ با وزن مولکولی حدود 04/78 گرم بر مول است. دانسیته این ترکیب در حالت تک آبه برابر با 856/1 گرم بر سانتی متر مکعب است. نمک سولفید سدیم در دمای 1176 درجه سانتی گراد ذوب می شود. با افزایش دما، میزان حلالیت سولفور سدیم در آب افزایش پیدا می کند. در دمای 20 درجه سانتی گراد، میزان حلالیت این نمک برابر با 6/18 گرم جامد در 100 سی سی آب و برای دمای 50 درجه سانتی گراد، این مقدار برابر با 39 گرم می باشد.

از سولفید سدیم در صنایع چرم و پوست، استخراج معدن (فرآیند فلوتاسیون)، تولید خمیر کاغذ، تولید انواع رنگ های گوگردی، صنایع نساجی و یک ماده واکنشگر در سنتز ترکیبات آلی مورد استفاده قرار می گیرد.

برای تولید سولفور سدیم به روش های مختلف در صنعت عمل می شود؛ الف)تولید سولفید سدیم از واکنش شیمیایی بین سولفید هیدروژن و سود؛ ب) احیای سولفات سدیم در تماس با ذغال یا گاز؛ ج) تولید سولفور سدیم با استفاده از الکترولیز نمک طعام.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند