آیا می دانید هیدروکسید سدیم در مواد غذایی وجود دارد؟

آیا می دانید هیدروکسید سدیم در مواد غذایی وجود دارد؟

محلول قلیایی هیدروکسید سدیم یک ترکیب قلیایی قوی است که به حالت یون های سدیم و هیدروکسید محلول در آب، در مواد غذایی یافت می شوند. نکته قابل توجه در مورد این ترکیب شیمیایی این است که همواره دقت داشته باشید محلول این ترکیب را هرگز در ظروف شیشه ای نگهداری نکنید؛ محلول قلیایی کاستیک سودا می تواند با سیلیس موجود در شیشه واکنش دهد و آن را تخریب کند. بهترین روش برای نگهداری و ذخیره محلول هیدروکسید سدیم، استفاده از ظروف پلاستیکی است. علاوه بر محلول، این ترکیب به شکل جامد گرانول یا پرک های سفید رنگ نیز در بازار به فروش می رسند. برای تهیه محلول هایی از این جامدات باید مقادیر معینی از آن را در حجم مشخصی آب حل نمود.






حضور ترکیب هیدروکسید سدیم در بستنی ها


بستنی ها خوراکی های بسیار خوشمزه ای هستند که کمتر کسی است که بتواند در مقابل خوردن آن، مقاومت داشته باشد. در تهیه بستنی از انواع مواد و ترکیبات شیمیایی در گرید خوراکی استفاده می شود که هیدروکسید سدیم نیز یکی از این مواد به شمار می رود. بستنی از شیر خشک و نوعی جلبک دریایی تهیه می شود.

بدیهی است مواد اولیه تهیه انواع بستنی در کارخانه، خشک هستند و هنگامی که با یکدیگر مخلوط می شوند، یک بافت غیر یکنواخت را تولید می کنند. برای رفع این مشکل، مقادیر معینی از محلول هیدروکسید سدیم به مخلوط تهیه بستنی افزوده می شود تا بتوان بافت محصول را یکنواخت کرده و قدرت ژل مانند آن را افزایش دهد. یکنواخت بوده بستنی ها، لذت خوردن آن ها را بیشتر خواهند کرد.


حضور ترکیب هیدروکسید سدیم در انواع شکلات

اگر فردی از شما سوال کند بستنی را بیشتر می پسندید یا خوردن شکلات را؟ قطعاً پاسخ خواهید داد "هر دو". تصور دنیای بدون بستنی و شکلات، سخت و دشوار است. انواع شکلات و بستنی دو ماده غذایی بسیار محبوب و پرطرفدار در جهان هستند که مواد شیمیایی خوراکی متنوعی نظیر هیدروکسید سدیم برای تولید آن ها استفاده می شوند.

هیدروکسید سدیم یک ترکیب مهم در تولید انواع شکلات است. شکلات هلندی از ترکیب کاکائو به دست می آید؛ کاکائو به طور خالص، طعم و مزه خوبی ندارد بنابراین در مراحل تولید شکلات از کاکائو، محلول هیدروکسید سدیم به آن اضافه می شود تا اسیدیته کاکائو کاهش یابد و رنگ و طعم محصول نهایی در مقایسه با کاکائوی طبیعی، بهتر شود. این ترکیب همچنین باعث ایجاد بافت یکنواخت و ظاهری زیبا و روان – همانند آنچه در صنعت تولید بستنی ذکر شد – در شکلات ها می شود.

حضور ترکیب هیدروکسید سدیم در انواع نودل

فرض کنید نیمه شب است و شما به شدت احساس گرسنگی می کنید. بی شک خوردن یک غذای آماده یا نیمه آماده در این زمان بهترین انتخاب است. نودل ها، نوعی از غذاهای نیمه آماده هستند که برای مواقع اضطراری یا کمبود وقت، غذای ایده آل محسوب می شوند. نودل ها، رشته های خمیری فرآوری شده با طعم های متنوع می باشند که برای خوردن آن ها کافی است، بسته نودل را در آب جوش و به مدت زمان معینی بجوشانید.

صنعت تولید انواع نودل خوراکی بسیار گسترده است. تقریباً تمام کشورها در حال تولید این نوع خوراک هستند. محلول هیدروکسید سدیم نیز به عنوان یک ماده اولیه به خمیر اولیه تهیه نودل اضافه می شود. افزودن حجم معینی هیدروکسید سدیم به خمیر نودل موجب افزایش میزان PH نودل می گردد.

اساس کار هیدروکسید سدیم در خمیر نودل این است که می تواند رنگ زرد طبیعی ترکیبات فلاونوئیدی را از آن ها خارج کند و علاوه بر اینکه ظاهری خوشایند به نودل می بخشد، PH خمیر را نیز در حد خنثی تنظیم می نماید. در واقع علت رنگ طلایی درخشان در خمیر نودل، وجود ترکیبات فلاونوئیدها می باشد.



دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این مقاله چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




نیاز به مشاوره دارید؟

بدون تردید با ما تماس بگیرید کارشناسان پترو آکام آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره در زمینه محصولات ، حمل ونقل ،ترانزیت و ترخیص کالا هستند

مطالب مشابه