سولفات مس، یک نمک معدنی است که به طور گسترده در صنایع مختلف نظیر کشاورزی، تولید مواد شیمیایی، داروسازی و آزمایشگاه های تحقیقاتی به کار می رود. این نمک معدنی شامل مس دو ظرفیتی است که با نام زاج یا کات کبود نیز شناخته می شود و معمولاً به رنگ آبی تیره وجود دارد. فرآیند انحلال این نمک در آب، یک واکنش گرمازا است.
مشخصات سولفات مس
سولفات مس، همچنین به عنوان سیتلیول سالزبورگ، سیتیویل رومی، مسیم آبی یا آبی رنگ، یک ترکیب شیمیایی از مس، سولفور و اکسیژن است.
یک ماده غیر معدنی کریستالی با بوی نامطبوع، آبی رنگ، بسیار سمی است و کار کردن با آن ایمن نیست. این محصول به صورت صنعتی به وسیله فلز مس با اسید سولفوریک با غلظت گرم یا اکسید آن با اسید سولفوریک رقیق تولید می شود. برای استفاده در آزمایشگاه، سولفات مس معمولا خریداری می شود. فرم بی آب، به عنوان یک ماده معدنی نادر شناخته شده به عنوان کلکسیانیت تشکیل می شود. سولفات مس در طبیعت به عنوان کلکتانت (پنتاهیدرات) رخ می دهد.
سولفات مس یک ترکیب همه کاره، انعطاف پذیر و موثر است که در کاربردهای بی شماری کامل می شود.استفاده اصلی آن در زمینه کشاورزی است که به صورت گسترده انجام می شود، و تا یک نسل یا پیش از آن، در مورد استفاده ی آن تنها در صنعت به عنوان رطوبت برای رنگرزی و آبکاری صحبت شده بوده است. سولفات مس یک ترکیب یونی متشکل از مس، گوگرد و اکسیژن است. این مولکول به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار کاربردی است. صنعت فیبر از آن برای ایجاد الیاف مصنوعی استفاده می کند. در صنایع فلزی سولفات مس در پالایش مسی استفاده می شود.
امروزه در بسیاری از مراحل صنعتی استفاده از این ماده می شود. در واقع، امروزه به سختی یک صنعت وجود دارد که از سولفات مس در آن استفاده نشود. طبق دایره المعارف شیمی صنعتی Ullmann، پتاهیدرات سولفات مس، به راحتی توسط واکنش ترکیب پایه مس (II) با محلول اسید سولفوریک تهیه می شود. فلز مس، اسید سولفوریک و هوا، شایع ترین مواد اولیه برای تولید ترکیبات معدنی هستند. صنعت فلزی از مقادیر زیادی سولفات مس به عنوان یک الکترولیت در پردازش مس استفاده می کند. صنعت معدن مربوط به این ماده را به عنوان یک عامل فعال در غلظت توسط فلوتاسيون پتاسيم سرب، روی، کبالت و سنگ معدن طلا می شناسد. صنعت رنگ سولفات مس را در رنگ های ضد نقره استفاده می کند و نقش رنگ آمیزی شیشه ای را ایفا می کند.
کاربرد های سولفات مس در صنعت و زندگی
مس سولفات در مقادیر پایین برای گیاهان و همچنین حیوانات خطر بالایی نداشته و می توان این ماده را به غذای حیوانات یا اینکه کود های گیاهی اضافه نمود. این کار به این دلیل می باشد که همه موجودات زنده برای ادامه حیات خود و متابولیسم سلولی به عنصر مس نیاز داشته و در صورت کمبود این ماده باید به صورت تقویتی به غذای آن ها اضافه گردد.
سولفات مس علاوه بر کاربرد های خوراکی در گیاهان به عنوان آفت کش و میکروب زدا نیز به کار گرفته می شود و می تواند سلامت گیاهان کاشته شده را در برابر بسیاری از مشکلات حفظ نماید. در واقع امروزه مقداری بالاتر از نصف کل تولیدات سولفات مس در حوزه کشاورزی به مصرف رسیده و در موارد مختلفی کاربرد داشته است.
از سولفات مس در کشاورزی برای تولید سم های حشره کش، تهیه و تولید محلول های ضد قارچی برای گیاهان زراعی و باغات میوه، افزایش عنصر مس در گیاهان و جبران کمبود این ماده در خاک استفاده می شود.
یکی از کاربرد های جالب توجه از محلول سولفات مس در آبکاری اشیا فلزی با کمک مس موجود در محلول می باشد. در این روش با کمک یک جریان الکتریکی در فرایند الکترولیز مس موجود در کاتد را می توان به فلز مورد نظر در آند انتقال نمود. در این فرایند بهتر است که از محلول کات کبود یا همان سولفات مس 5 آبه برای مایع الکترولیت استفاده نمود زیرا خطرات احتمالی در این شیوه کمتر از سایر روش های موجود می باشد.
اثرات غیر سرطانی از مواجهه طولانی مدت با سولفات مس
مطالعات در مورد اثرات غیر سرطانی طولانی مدت برای سولفات مس مشخص نشده است. با این حال، بیماری ویلسون ممکن است بی نظمی را در مورد اثرات بالقوه سلامتی در مدت زمان طولانی ارائه دهد. بیماری ویلسون یک اختلال ژنتیکی نادر است که در آن بدن، مس بیش از حد را حفظ می کند. اثرات ناباروری، میزان سقط جنین و ... است. در مردان، تیروئید به درستی کار نمی کند.
پاکسازی لوله با استفاده از سولفات مس
به عنوان یک ترکیب قوی، سولفات مس را می توان برای حل مشکلات در لوله های خود استفاده کرد. سولفات مس به ویژه در پاکسازی لوله ها نقش مهمی را ایفا می کند و به سرعت موثر است. استفاده از این ماده پرکاربرد می تواند ارائه یک جایگزین طبیعی برای مواد شیمیایی خورنده باشد.
زمینه های استفاده:
عامل ضد عفونی کننده
در فرآیندهای آبکاری
عامل ضد قارچ برای استفاده موضعی
درمان کمبود مس
برای آزمایش کم خونی
به عنوان یک افزودنی به استخرهای شنا در پاک کردن آب
سولفات مس و اهداف علمی
ترکیبات شیمیایی فقط برای اهداف عملی نیستند. این ماده در آزمایش های علمی، از جمله توسعه بلورهای آبی زیبا نقش به سزایی دارد. پروسه تبخیر با استفاده از یک سولفات مس، کربناته آب و یک کاسه اشباع شده می تواند یک پروژه علمی هیجان انگیز ایجاد کند. نگران نباشید، سولفات مس را داخل شیشه بگذارید، با آب مخلوط کنید، و تماشا کنید و منتظر بمانید، کریستال ها شروع به تشکیل شدن به سمت بالا می کنند. هنگامی که یک شکل و اندازه مطلوب به دست آمد، می توانید آن را بردارید و روی حوله خشک کنید.
خطرات واکنش پذیری
سولفات مس ممکن است سوختگی به همراه داشته باشد. لازم به ذکر است در واکنش پذیری سولفات مس هیچ دغدغه ای از انفجار وجود ندارد. سولفات مس در دمای طبیعی پایدار است. هنگامی که با یک اسید مخلوط می شود،این سولفات مس است که حل خواهد شد.
خاصیت درمانی
در گذشته به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار می گرفته است. اما در حال حاضر این کاربرد را ندارد، با این حال، یک ترکیب غیر آلی کریستالی است هنوز به عنوان پادزهر برای مسمومیت با فسفر در سیستم طبقه بندی بهداشت شیمی درمانی سازمان بهداشت جهانی فهرست شده است. همچنین در رفع درد دندان استفاده می شود.
اطلاعات بهداشتی
برخی از افراد ممکن است حساسیت را در سولفات مس با پوست خود داشته باشند. سولفات مس آثار شدیدی را در ناحیه چشم ایجاد می کند و می تواند باعث آسیب جدی به چشم شود. در صورت استنشاق گرد سولفات مس و غبار باعث تحریک تنفسی می شود. این ماده نباید مصرف شود زیرا این کار باعث اسهال و استفراغ جدی خواهد شد.با تمام این موارد که گفته شده که این ماده یک مورد سرطان زا نیست.
فرایند های تولید سولفات مس
معمولا سولفات مس به صورت طبیعی در سنگ های معدنی نیز یافت می شود که به دلیل شستشو داده شدن سنگ طبیعی مس به وسیله باران و قرار گرفتن در معرض اکسیژن هوا می تواند سبب ایجاد شدن سولفات آن شود، در این بین اما بعضی از باکتری ها نیز به سرعت این فرایند کمک می کنند.
تولید صنعتی سولفات مس
در ابتدای متن هم اشاره شد که سولفات مس از واکنش سنگ معدن مس با سولفوریک اسید به دست می آید، برای انجام این فرایند در صنعت سنگ های معدنی حاوی فلز مس را به درون محلول رقیق شده سولفوریک اسید وارد کرده تا واکنش شیمیایی به انجام برسد. برای اینکه این واکنش به خوبی صورت بگیرد باید در یک راکتور با فشار کم در کنار حرارت ایجاد شده در مخزن صورت بگیرد. واکنش تولید سولفات مس به دلیل گرماگیر بودن نیاز به حرارت داشته درنتیجه دمای محیط واکنش بایستی تا حدود 70 درجه سانتی گراد بالا برده شود.
یکی از نکات مهمی که باید در حین این فرایند رعایت شود جنس مناسب مخزن راکتور می باشد، زیرا سولفوریک اسید مایعی به شدت خورنده بوده و می تواند آسیب های جدی به مخزن وارد کند. در این فرایند علاوه بر سنگ معدن مس می توان سایر محصولات فرآوری شده مسی را هم برای تولید سولفات مس به کار گرفت.
نکات ایمنی در استفاده از سولفات مس
تا کنون خطرات تهدید کننده جدی برای نمک سولفات مس کشف نشده زیرا درصد زیادی از این نمک را فلز مس تشکیل داده که برای سلامتی انسان مشکلی نداشته و حتی مفید نیز می باشد. البته این توضیحات برای زمانی است که این نمک در شرایط عادی نگهداری شده، در صورتی سولفات مس با چشم تماس داشته باشد یا این که به مجاری هوایی وارد شود می تواند خاصیت خورندگی محدودی داشته باشد و تحریکات سیستم ایمنی را به دنبال خود بیاورد. گاهی اوقات نیز ممکن است که نمک سولفات مس به صورت سهوی توسط فرد خورده شود، در این موقعیت لازم است تا با مصرف آب یا شیر فراوان توسط فرد مسموم از بروز علایم جدی در سلامت فرد جلوگیری نمود. در صورتی که این اقدامات صورت نگیرد برای بازگشت سلامتی به شخص باید که شستشوی معده و لوله گوارش نیز در مراکز درمانی صورت بپذیرد.
سولفات مس یکی از پر کاربرد ترین نمک های معدنی در زندگی امروزه بشر بوده و نقش پ رنگی در تولید محصولات سالم و بدون آفت کشاورزی داشته می باشد. البته باید در استفاده از این ماده دقت و توجه کافی داشت تا از بروز خطرات احتمالی برای سلامت انسان و محیط زیست جلوگیری کرد.
آماده ارسال
تضمین کیفیت
تحویل به موقع
مشاوره
ترخیص و ترانزیت کالا
دیدگاه شما در مورد این محصول چیست؟
شما هم میتوانید نقد، نظر ،پیشنهاد و هر پیامی نسبت به این محصول و دیگر فعالیت های شرکت پترو آکام را برایمان بنویسد . خوشحال میشوید با تکمیل و ارسال فرم ، نظرتان را بدانیم
* نظر شما نزد ما محفوظ میماتد
همین حالا سفارش دهید !
شما میتوانید بدون معطلی ، محصول مورد نظر خود را سفارش دهید
کارشناس پتر آکام همواره آماده ارسال درخواست محصولات شما هستند.
محصولات مشابه
کلر (پرکلرین)
پرفروشترین محصولات/پرکلرین | هیپو کلریت کلسیم
هیدروکسید سدیم (سود پرک)
سود | هیدروکسید سدیم/سود| هیدروکسیدسدیم
آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم)
آهک/پرفروشترین محصولات
اسید استیک
اسید استیک
اسید سولفوریک H2SO4
اسید سولفوریک
اسید کلریدریک
اسید کلریدریک
اسید نیتریک
اسید نیتریک
اکسید آهن
اکسید آهن
سولفات آلومینیوم
سولفات آلومینیوم
سیلیکاژل نارنجی
سولفور سدیم
سولفور سدیم
سود | هیدروکسید سدیم/سود مایع/سود| هیدروکسیدسدیم
هیپوکلریت سدیم
هیپوکلریت سدیم
گوگرد
گوگرد
اکسید آهن
اسید لاکتیک
اسید نیتریک
اسید فسفریک
خوراکی
سود پرک
پرفروشترین محصولات
اسید سولفوریک H2SO4
بنزوات سدیم
پلی آلومینیوم کلراید
اسید فرمیک
آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم)
اتانول
بوراکس
بوراکس
آهک|هیدراته|55%
آهک هیدراته
آهک|هیدراته|92%
آهک هیدراته
آهک|هیدراته|95%
آهک هیدراته/پرفروشترین محصولات
پرکلرین|کلر پارس
پرفروشترین محصولات/پودر
پرکلرین|نیرو کلر
پرفروشترین محصولات/پودر
پرکلرین|هندی|آکوآفیت|70%
پرفروشترین محصولات/پودر
پرکلرین|هندی|آکوآفیت|65%
پرفروشترین محصولات/پودر
پرکلرین|هندی|آکوآلایت|70%
پرفروشترین محصولات/پودر
سود پرک|نیرو کلر
سود پرک
پلی آمونیوم کلراید خوراکی
خوراکی
پلی آمونیوم کلراید خوراکی
پلی آمونیوم کلراید خوراکی
پلی آمونیوم کلراید صنعتی
صنعتی
مطالب مشابه
سود-پرک
27/شهریور/1395
نام صنعتی : سود پرک نام های دیگر : هیدروکسید سدیم با فرمول شیمیایی NaOH ، سود جامد پرک ، سودکاستیک ، کاستیک سودا سدیم هیدروکسید(Sodium hydroxide) یا کاستیک سودا (Caustic Soda) یا سود سوزآور با فرمول شیمیایی NaOH که با نام صنعتی سود پرک و همچنین با نام های دیگری مانند سود جامد پرک و سود کاستیک و کاستیک سودا نامیده میشود
مطالعه بیشتر
سولفات روی
سولفات روی
سولفات روی
یک ترکیب غیرآلی با فرمول شیمیایی ZnSo4 می باشد.ماهیت
سولفات روی
به صورت سه هیدراته می باشد.
سولفات روی
یک جامد بیرنگی که منبع مشترک از یون های محلول روی می باشد.در این ماده به صورت بلورهای متنوع دارای 1، 6، 7 مولکول آب و یا نمک بدون آب وجود دارد. در میان اشکال متنوع
سولفات روی
، در این میان
سولفات روی
هفت آبه یعنی7H2O و ZnSo4 دارای اهمیت خاصی می باشند.
مطالعه بیشتر
مقاله اسید-استیک
اسید استیک با فرمول شیمیایی (CH3COOH) که نام دیگر آن اسید اتانوئیک می باشد، مهم ترین اسید از سری اسیدهای کربوکسیلیک است. سرکه یک حلاّل رقیق (در حدود 5 درصد) که از اسید استیک بواسطه تخمیر شدن و اکسیداسیون کربوهیدرات طبیعی جدا شده است می باشد. نمک و استر تولید شده از اسید استیک ماده ای به نام "استات" می باشد. در گرید صنعتی، اسید استیک جهت تهیه استاتهای فلزی مورد استفاده در برخی از فرآیندهای چاپ قرار می گیرد. از وینیل استات(Vinyl acetate ) با فرمول شیمیایی C4H6O2 در تولید پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد. از استات سلولز، در ساخت فیلم های عکاسی و منسوجات و استرهای آلی فرّار (مانند اتیل و بوتیل استات) به عنوان حلاّل رزین، رنگ، و لاک استفاده می گردند. از دیدگاه بیولوژیکی، اسید استیک عاملی مهم جهت سوخت و ساز بدن می باشد، این سوخت و ساز بصورت طبیعی در مایعات بدن و در آب میوه گیاهان رخ می دهد.
مطالعه بیشتر
تری پلی فسفات سدیم
تری پلی فسفات سدیم یک پلیمر معدنی چند شکلی می باشد این پلیمر سنتزی به عنوان ماده اولیه بسیار مهم در محصولات شوینده کاربرد درد . از تری پلی فسفات سدیم در نگهدارنده در غذاها نیز استفاده می شود. نام های دیگر تری پلی فسفات سدیم پنتاسدیم سالت یا اسید تری فسفریک می باشد. تری پلی فسفات کاملا بی خطر می باشد و برای سلامتی هیچ گونه ضرری ندارد . از تری پلی فسفات سدیم در تولید رنگ ها و محصولات سرامیکی استفاده می گردد.
مطالعه بیشتر
اسیداستیک-CH3COOH
اسید استیک (CH3COOH) که اسید اتانوئیک نیز نامیده می شود، مهم ترین اسید از سری اسیدهای کربوکسیلیک است. سرکه یک حلول رقیق (در حدود 5 درصد) مشتق شده از اسیداستیک بواسطه تخمیر و اکسیداسیون کربوهیدرات طبیعی می باشد. نمک، استر، و یا آسیلال تولید شده از اسیداستیک "استات" نامیده می شود. در گرید صنعتی، اسیداستیک جهت تهیه استاتهای فلزی مورد استفاده در برخی از فرآیندهای چاپ استفاده می شود; وینیل استات در تولید پلاستیک; استات سلولز، در ساخت فیلم های عکاسی و منسوجات و استرهای آلی فرار (مانند اتیل و بوتیل استات) بصورت گسترده ای به عنوان حلال رزین، رنگ، و لاک استفاده می گردند. از نقطه نظر بیولوژیکی، اسیداستیک عاملی مهم جهت انجام گرفتن سوخت و ساز بدن می باشد، این سوخت و ساز بصورت طبیعی در مایعات بدن و در آب میوه گیاهان رخ می دهد.
مطالعه بیشتر
خواص فیزیکی و شیمیایی اسید نیتریک
اسید نیتریک یکی از اسیدهای رایج در صنعت مواد شیمیایی است که در بسیاری از واکنش ها شرکت می کند و اغلب به عنوان یک اکسنده قوی به کار می رود. به طور طبیعی، این اسید، بی رنگ و شفاف است اما در مواردی که غلظت آن بیشتر باشد، محلول اسیدی به رنگ زرد کم رنگ مشاهده می شود. اسید نیتریک به عنوان یک اسید قوی یا خاصیت خورندگی شناخته می شود بنابراین کسانی که در آزمایشگاه های تحقیقاتی و یا صنایع مختلف با این ماده سروکار دارند باید در حین کار با اسید، تمام موارد ایمنی را رعایت کنند.
مطالعه بیشتر
اسید کلریدریک
اسید کلریدریک ، یک اسید معدنی بسیار قوی است که خاصیت خورندگی بالایی دارد. این اسید با نام های متداول جوهر نمک، هیدروکلریک اسید و هیدروژن کلراید نیز در صنایع شیمیایی معروف هستند. یک اتم کلر و یک اتم هیدروژن در ساختمان مولکولی این ترکیب شیمیایی وجود دارند و معمولاً با درصد خلوص متفاوت، 30 تا 37% در بازار به فروش می رسد. نکته بسیار مهم در مورد اسید کلریدریک ، بخارات حاوی گاز کلر است که از ظرف حاوی آن متصاعد می شود.
مطالعه بیشتر
خواص شیمیایی و فیزیکی اسید سیتریک
اسید سیتریک ، یک اسید آلی ضعیف است که در ساختار مولکولی آن تعداد 6 اتم کربن، 8 اتم هیدروژن و 7 اتم اکسیژن وجود دارد. جالب است بدانید برخلاف تصور برخی افراد، این اسید یکی از اسیدهای شیمیایی است در در گرید صنعتی و خوراکی به حالت جامد مورد استفاده قرار می گیرد. اسید طبیعی موجود در برخی میوه ها مانند مرکبات، از اسید سیتریک تشکیل شده است.
مطالعه بیشتر
اسید فسفریک خوراکی
اسید فسفریک خوراکی ، یکی از مواد شیمیایی است که در صنعت مواد غذایی برای اهداف مختلف به کار می رود. به طور کلی اسید فسفریک در دو گرید صنعتی و خوراکی در بازار به فروش می رسد که تنها نوع خوراکی این اسید باید در صنایع غذایی، نوشیدنی ها و انواع شیرینی و کیک استفاده شود. فسفریک اسید خوراکی معمولاً با درصد خلوص 85% برای صنایع غذایی به کار می رود و وظیفه آن، تنظیم میزان PH محلول ها در انواع غذاها و نوشیدنی ها است. همان طور که می دانید سلامت و بهداشت انواع مواد غذایی که در صنایع تولید می شوند، مهم ترین مسأله است به همین منظور، انتخاب مواد شیمیایی مرغوب و مراقبت و توجه شدید نسبت به حمل و نقل و بارگیری مواد اولیه نظیر اسید فسفریک خوراکی ، ضروری است. توصیه می کنیم مواد شیمیایی با گرید خوراکی را از معتبرترین شرکت های بازرگانی مواد شیمیایی تهیه کنید.
مطالعه بیشتر
خواص شیمیایی، فیزیکی اسید استیک
اسید استیک ، نوعی اسید آلی است که به شکل مایع بی رنگ وجود دارد و در صنایع مختلف از آن استفاده می شود. در ساختار مولکولی استیک اسید، اتم های کربن، هیدروژن و اکسیژن وجود دارند؛ در حقیقت این ترکیب شیمیایی، یک نوع کربوکسیلیک اسید بسیار ساده است. در بازار مواد شیمیایی، این ترکیب با نام های متداول اسید استیک گلاسیال و اتانوئیک اسید نیز شناخته می شود. البته کار کردن با استیک اسید گلاسیال با غلظت بالا به احتیاط بیشتری نیاز دارد زیرا در صورت تماس با پوست دست، به شدت التهاب و سوزش ایجاد می کند. جالب است بدانید ماده خوراکی سرکه، بیش از 4% حاوی اتانوئیک اسید است که با مقادیر معینی آب مخلوط شده و دارای طعم، رنگ و بوی بسیار تند می باشد.
مطالعه بیشتر
خواص فیزیکی، شیمیایی و کاربردهای بوراکس
بوراکس در حالت های هیدراته مختلف، جرم مولکولی متفاوتی دارد؛ جرم این جامد در حالت دکا هیدراته برابر با 38/381 و در حالت یک هیدراته برابر با 22/201 گرم بر مول است. چگالی ترکیب شیمیایی سدیم بورات برابر با 73/1 گرم بر سانتی متر مکعب است. این ماده در دمای 743 درجه سانتی گراد ذوب می شود و در دمای 1575 درجه سانتی گراد می جوشد. ترکیبات شیمیایی مختلف را می توان با این ماده سنتز کرد؛ سدیم آلومینات و سدیم گالات، دو آنیون مشتق شده از بوراکس هستند و ترکیب پتاسیم تترا بورات، کاتیونی است که از این ماده سنتز می شود.
مطالعه بیشتر
خواص فیزیکی، شیمیایی کربنات سدیم
کربنات سدیم ، نمک اسید کربنیک و یکی از رایج ترین نمک های شیمیایی در صنعت است. این ترکیب با نام های متداول خاکستر سودا، کریستال های سودا و در حالت تک آبه به شکل کربنات های کریستاله شناخته می شوند. این نمک کربناته در آب، محلول است. کربنات سدیم به شکل پودر جامد سفید رنگ و بدون بو است که می تواند رطوبت هوا را جذب کند. محلول آبی این نمک معدنی دارای خاصیت قلیایی است. کربنات سدیم به عنوان یک ماده نرم کننده آب های با سختی بالا مورد استفاده قرار می گیرد. آب سخت، به آبی اطلاق می شود که حاوی درصد بالایی از یون های کلسیم و منیزیم است.
مطالعه بیشتر
کربنات سدیم سبک
کربنات سدیم سبک در دمای 851 درجه سانتی گراد ذوب می شود؛ با حرارت دادن این ماده، فرآیند تجزیه شدن آغاز می شود، به همین دلیل است که تعیین نقطه جوش برای آن امکان پذیر نیست. سدیم کربنات سبک، یک نمک معدنی است بنابراین مسأله فشار بخار برای آن کمتر مورد توجه قرار دارد. این پودر سفید رنگ در آب محلول است و حلالیت آن با افزایش دما، افزایش پیدا می کند.
مطالعه بیشتر